Zo zet je jouw netwerk in om hoger in Google te komen • &therewascontent

Zo zet je jouw netwerk in om hoger in Google te komen

Zo zet je jouw netwerk in om hoger in Google te komen

Inhoudsopgave

Je hebt als ondernemer inmiddels een aardig netwerk opgebouwd. Zonder netwerk is het immers een stuk lastiger om aan werk te komen. Je verzamelt mensen om je heen die dezelfde mindset delen, heel goed zijn in iets waar jij minder goed in bent en mensen die je helpen om jouw business naar een hoger niveau te tillen. Je hebt ongetwijfeld al meer dan eens baat gehad bij je netwerk en dan hopelijk in de vorm van nieuwe klanten. Maar wist je dat je datzelfde netwerk ook kunt inzetten om je ranking in Google op te krikken? Verzamel backlinks, bouw aan je linkprofiel en stijg in de resultaten. Hier ontdek je hoe je netwerk van grote invloed is op jouw SEO score.

De kracht van een netwerk

Een van de redenen dat een netwerk zo waardevol is, is dat je elkaar verder helpt. Je ontdekt een efficiëntere manier om iets voor elkaar te krijgen, ontmoet nieuwe mensen die klanten worden en besteed werk uit aan freelancers om zo door te groeien. Gelukkig is het inmiddels zo dat een netwerk lang niet alleen offline aanwezig is. Een online netwerk is sterker aanwezig dan ooit. Iedereen snapt de waarde van socials, een nieuwsbrief of een website (je hoeft het natuurlijk niet te hebben om de essentie te begrijpen). En van die wetenschap kun je slim gebruiken maken als het om je SEO score gaat.

Linkbuilding

Een van de factoren die van groot belang is voor Google is namelijk de hoeveelheid credits die jouw website opgebouwd heeft. Hiervoor kijkt Google onder andere naar de hoeveelheid links die van andere websites naar die van jou gaan. We noemen dit linkbuilding. Linkbuilding is het actief verzamelen van links naar jouw website. Hoe meer links, ofwel credits, je krijgt, hoe waardevoller Google je website vindt. De links vanaf andere websites kunnen bijvoorbeeld links zijn die je verdient doordat je een gastblog geschreven hebt, omdat je een review gegeven hebt of doordat je bij de samenwerkingspartners vermeld staat. 

Spaar ze allemaal

Het verzamelen van links is dus een belangrijk onderdeel van je SEO tactieken. Je kunt hier allerlei schimmige tactieken voor gebruiken, maar op termijn straft Google niet authentieke links af. Betalen voor links en linkfarms inzetten, hoe verleidelijk dat wellicht ook is, doe het niet. Wat je wél kunt doen, is je netwerk benaderen. De mensen bij wie jouw gunfactor al wat hoger is. Wellicht kun je een gastblog voor iemand schrijven in ruil voor een linkje. Of heeft iemand een artikel geschreven waarin je denkt dat de vermelding van jouw business een toegevoegde waarde kan zijn. En wat dacht je van een samenwerkingspartner of je producten/diensten aanbieden in affiliatevorm. Brainstorm erop los, bedenk wie je online kan helpen en wat jij diegene te bieden hebt in ruil voor dat linkje.

Durf actief je netwerk te benaderen wanneer je kansen ziet. Als je het niet vraagt, gebeurt er niets. Of zoals mijn oma vroeger altijd zei: ‘een brutaal mens heeft de halve wereld‘. Hoe meer waardevolle links jij verzamelt, hoe sneller je resultaat zult zien in Google. Linkbuilding is immers top voor je domeinautoriteit. En hoe hoger je domeinautoriteit, hoe sneller jouw site de voorkeur krijgt boven de andere sites en bovenaan in Google verschijnt. 

Hoe ga je jouw netwerk inzetten om hoger te komen in de zoekresultaten?

Nienke Buijser

Hé, ik ben Nienke Buijser

Werkzaam als freelance consultant & gespecialiseerd in duurzame marketing & seo. De meest gehoorde reactie onder mijn klanten? ‘Daar liep ik al zo lang tegenaan en nu snap ik eindelijk hoe het zit.’

nienke buijser

Hi! Let's meet. Deze post is geschreven door..

Nienke

Founder van &therewascontent, freelancer en gespecialiseerd in duurzame marketing & SEO. Met duurzame marketingstrategieën zorg ik ervoor dat alles wat jouw merk maakt waarde heeft. Goed voor business, mens én milieu.

Dit vind je misschien ook interessant..

&therewasmail

Duurzame SEO tips rechtstreeks in je inbox? En als eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod van &therewascontent? Meld je aan voor de maandelijkse &therewasmail.