nienke buijser

Hé, ik ben Nienke Buijser.

Met &therewascontent zet ik me in om dienstverlenende bedrijven customer centric én groener te laten werken.

Mijn ondernemersavontuur

Mijn ondernemersreis begon in 2015 als tekstschrijver. Ik merkte al snel dat ik teksten schreef waar geen duidelijk plan achter zat en dat frustreerde me. Schrijven over iets dat je interesse niet heeft, is één ding. Maar schrijven zonder een plan, dát is pas zonde van de tijd. Ik ging in gesprek met mijn opdrachtgevers en de oorzaak werd vrij snel duidelijk: er zat ook geen plan achter. Ze wilden een tekst, ‘omdat ze op Facebook moesten zitten’. Of ze wilden een blogpost, ‘omdat iemand had gezegd dat ’t slim was’. Dat was het moment waarop ik concludeerde: dit moet anders.

In 2017 startte ik met &therewascontent met een eenvoudige missie: ondernemers helpen om doelgericht online hun verhaal te vertellen. Ik gaf workshops, dacht mee met het overkoepelende plan en schreef nog steeds teksten, maar deze keer wel teksten met een plan. 

In de loop der jaren evolueerde de business van content creator naar online marketeer en SEO specialist. Sinds 2019 is &therewascontent mijn fulltime job en focus ik me volledig op het faciliteren van dienstverlenende bedrijven die via duurzame marketing hun merkverhaal willen delen. Ik ontwikkel onder andere marketingstrategieën, doe audits, geef cursussen, begeleid marketing/communicatie medewerkers en redigeer content.

Het leukste aan mijn werk? Mensen helpen bij het zien van bepaalde patronen en het structureren van (on)bekende informatie. Om doelen te concretiseren en daarin te faciliteren, zodat mensen helderheid krijgen in wat ze aan het doen zijn. Ik zet de lijnen uit. Of zoals klanten regelmatig zeggen: ‘Daar liep ik al zo lang tegenaan en nu snap ik eindelijk hoe het zit.’.

Nienke's groene wishlist

Ik vind dat ons online gedrag duurzamer kan én moet. Daarom zet ik me in voor bewustwording van de impact van ons online gedrag op het milieu. Met duurzame marketingstrategieën zorg ik ervoor dat alles wat jouw merk maakt waarde heeft. Zo gaan er geen onnodige kliks verloren en verlaag je jouw CO2 uitstoot. Of je nou een eenmanszaak of een grote organisatie bent.

Ook ik leer iedere dag weer een beetje meer over het verduurzamen van mijn (online) gedrag. Rome wasn’t built in a day en groene gewoontes ook niet. Daarom hou ik een groene wishlist bij. De lijst met alle punten die ik nog wil aanpakken, veranderen en leren. Ik deel mijn wishlist met je, zodat je ziet dat je niet de enige bent. We moeten allemaal ergens beginnen, toch?

Mijn persoonlijke mail uitmesten. Mijn inbox is opgeruimd, maar in de archieven staat 7,5 GB (bijna 90.000 mails) niks te doen. Dataopslag kost ook CO2 en ik hoef écht die oude nieuwsbrieven uit 2014 niet te bewaren.

Een low-impact website. Ik heb gelukkig wel een groene host (TransIP), maar de rest van mijn site laat nog heel wat te wensen over. De site kost momenteel 137 KG CO2 per jaar. Dat zijn 18.575 kopjes thee, 7 bomen of 2038 km met een elektrische auto. Kortom: kansrijk. Zelf checken hoe je het doet? Gebruik websitecarbon.com.

Mijn doelloze schermtijd drastisch verlagen. Ik heb geen enkele moeite om mijn telefoon weg te leggen als ik met vrienden ben, maar de momenten in mijn eentje gaan vaak verloren aan doelloze schermtijd. Onnodig, want ik heb genoeg andere hobby’s (check studiovaw.nl maar eens). De elektriciteit en uitstoot die mijn gescroll kost is echt héél zonde.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Sluit je aan bij de leden van &therewasmail en ontvang maandelijks marketing & SEO tips in je inbox.