Meet Nienke • &therewascontent
nienke buijser

Hé, ik ben Nienke Buijser.

marketing + communicatie | freelance | consultant

Mijn ondernemersavontuur

Mijn ondernemersreis begon in 2015 als tekstschrijver. Ik merkte al snel dat ik teksten schreef waar geen duidelijk plan achter zat en dat frustreerde me. Schrijven over iets dat je interesse niet heeft, is één ding. Maar schrijven zonder een plan, dát is pas zonde van de tijd. Ik ging in gesprek met mijn opdrachtgevers en de oorzaak werd vrij snel duidelijk: er zat ook geen plan achter. Ze wilden een tekst, ‘omdat ze op Facebook moesten zitten’. Of ze wilden een blogpost, ‘omdat iemand had gezegd dat ’t slim was’. Dat was het moment waarop ik concludeerde: dit moet anders.

In 2017 startte ik met &therewascontent met een eenvoudige missie: ondernemers helpen om doelgericht online hun verhaal te vertellen. Ik gaf workshops, dacht mee met het overkoepelende plan en schreef nog steeds teksten, maar deze keer wel teksten met een plan. 

In de loop der jaren evolueerde de business van content creator naar online marketeer. Sinds 2019 is &therewascontent mijn fulltime job en focus ik me volledig op het faciliteren van dienstverlenende bedrijven die via duurzame marketing hun merkverhaal willen delen. Ik ontwikkel onder andere marketingstrategieën, doe audits, geef cursussen, begeleid marketing/communicatie medewerkers en redigeer content.

Het leukste aan mijn werk? Mensen helpen bij het zien van bepaalde patronen en het structureren van (on)bekende informatie. Om doelen te concretiseren en daarin te faciliteren, zodat mensen helderheid krijgen in wat ze aan het doen zijn. Ik zet de lijnen uit. Of zoals klanten regelmatig zeggen: ‘Daar liep ik al zo lang tegenaan en nu snap ik eindelijk hoe het zit.’.

&therewasmail

Duurzame SEO tips rechtstreeks in je inbox? En als eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod van &therewascontent? Meld je aan voor de maandelijkse &therewasmail.