5 Instagram hacks die je content leuker maken • &therewascontent

5 Instagram hacks die je content leuker maken

5 Instagram hacks die je content leuker maken

Inhoudsopgave

De mogelijkheden op social media zijn inmiddels met recht eindeloos te noemen. Er komen steeds meer functies bij, maar ook gebruikers worden steeds creatiever. Instagram is een van de kanalen die de afgelopen maanden maar blijft ontwikkelen en groeien. Met de komst van Instagram Stories en Instagram TV zijn de manieren om in contact te komen met je volgers steeds diverser geworden. Je ziet regelmatig toffe vragenlijstjes op stories, slim gebruik van links in de bio en de meest creatieve feeds. Naast consistent content uploaden, zijn er nog veel meer tips om je account te laten groeien. zit dat nou precies? Hier vind je 5 Instagram hacks waarbij ik je laat zien hoe ook jij een boost aan je account kunt geven.

1. Linktree

Als jij de 10.000 volgers nog niet bereikt hebt, dan kun je ook nog geen gebruik maken van de geliefde swipe up functie in Instagram Stories. Hoewel we allemaal blijven hopen dat Instagram deze functie beschikbaar maakt voor alle zakelijke accounts, moeten we nu nog uitwijken naar andere Instagram hacks. Een van die hacks is Linktree. Met Linktree creëer je een tussenpagina vanaf je bio met verschillende externe links. Je plaatst je Linktree url in je Instagram bio en als men daarop klikt komen ze bij een lijst aan naar allerlei andere url’s die jij zelf hebt toegevoegd.

2. Puzzle feed

Hoewel je moet bedenken dat het merendeel van je volgers je foto’s los van elkaar in hun eigen feed zien, is het hebben van een mooie Instagrampagina toch ook erg fijn. Je ziet vaak dat mensen kiezen voor foto’s met dezelfde afmetingen, filters of een wisseling tussen beeld en tekst. Wat je minder vaak ziet en juist daarom juist nog veel toffer is, is de zogeheten puzzle feed. Een puzzle feed vergt wel iets meer voorbereiding, maar het resultaat mag er zijn.

3. Witregels

Met name bij langere teksten op Instagram verlies je het overzicht. Een witregel in Instagram is nog niet zo simpel als een enter (I know right) en dat resulteert in een rommelige post. Je zult vast gemerkt hebben dat er wel degelijk mensen zijn die het voor elkaar krijgen om witregels te verwerken in hun posts. Dit trucje hoef je gelukkig geen 10.000 volgers voor te hebben. Nummer drie van de Instagram hacks is namelijk om de content in je notitie app van je telefoon te typen. Om er zeker van te zijn dat de witruimte op de juiste plek komt kopieer je het volgende stuk tussen je alinea’s:

[ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀]

Na het plakken van de hele tekst in Instagram verwijder je de brackets [] en je zult zien dat er witregels verschijnen in je content. Wil je meerdere lege regels onder elkaar? Dit stukje ‘code’ staat gelijk aan één witregel. Plak het dus gerust vaker in je tekst!

4. Storytemplates

Een leuke manier om je volgers beter te leren kennen is door met Instagram Story templates te werken. Templates zijn vaste formats die je invult en laat overnemen door je volgers. Je kunt dit op duizend-en-een manieren vinden. Kopieer het bijvoorbeeld zelf van andere Instagrammers (als ze hier expliciet toestemming voor geven in hun stories) om jezelf voor te stellen aan je volgers. Je kunt ook mooie kant en klare freebies vinden via Pinterest. Het mooiste is natuurlijk om templates te maken die passen bij je visuele stijl. Gebruik hier bijvoorbeeld Photoshop voor of de gratis tool Canva.

De afmeting die je moet hebben voor Instagram Stories is 1080 px bij 1920 px. Aan de slag in Canva? Ze hebben de basis hier al voor je klaarstaan.

Tip: Zelf niet zo creatief? Download een van de kant-en-klare Storytemplates via Creative Market. Bijvoorbeeld de Animated Instagram Stories bundle van SilverStag, waarbij je meer dan 1970 templates tot je beschikking hebt. Inclusief posts, stories, geanimeerde posts en stories, IGTV templates en nog veel meer.

5. Andere fonts

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het kan dat sommige Instagrammers een ander font gebruiken in hun bio? Dat is veel makkelijker dan je zou denken. Het doet denken aan het MSN tijdperk waarin je ook je naam kon versieren met allerlei frutsels, bochtjes en gekke tekentjes door tekst te kopiëren. In het geval van Instagram kun je bijvoorbeeld de naam van je account in een ander font zetten door unicode te kopiëren en te plakken op de juiste plek. Je vindt hier een hele lijst aan mogelijkheden.
Hou er wel erg in dat een afwijkend lettertype moeilijker leest. Gebruik het als accent en leuk detail. Je wilt immers geen onleesbare hysterie in je bio.

Volg jij &therewascontent al op Instagram? Niet? Snel doen!

Nienke Buijser

Hé, ik ben Nienke Buijser

Werkzaam als freelance consultant & gespecialiseerd in duurzame marketing & seo. De meest gehoorde reactie onder mijn klanten? ‘Daar liep ik al zo lang tegenaan en nu snap ik eindelijk hoe het zit.’

nienke buijser

Hi! Let's meet. Deze post is geschreven door..

Nienke

Founder van &therewascontent, freelancer en gespecialiseerd in duurzame marketing & SEO. Met duurzame marketingstrategieën zorg ik ervoor dat alles wat jouw merk maakt waarde heeft. Goed voor business, mens én milieu.

Dit vind je misschien ook interessant..

No Content Available

&therewasmail

Duurzame SEO tips rechtstreeks in je inbox? En als eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod van &therewascontent? Meld je aan voor de maandelijkse &therewasmail.