Hoe upload je consistent social media content?

groeien social media content

Je maakt een plan voor jezelf waarbij je vol enthousiasme start met de ambitie om dagelijks iets van jezelf te laten horen op Instagram. Daarnaast vind je ook dat je wekelijks een nieuwe blogpost moet produceren en als het even kan ook regelmatig een extra video-upload tussendoor, want video scoort. Vergeet ook niet de maandelijkse nieuwsbrief en de content voor op facebook. Na een week of 3 kom je tot de conclusie dat je al een aantal dagen achterloopt met Instagram, je geen enkele inspiratie hebt voor de nieuwsbrief die morgen de deur uit moet en je camera ligt nog altijd ergens in de kast te verstoffen. Consistent social media content uploaden blijkt zo eenvoudig nog niet.

Herkenbaar? Als je een contentstrategie ontwikkelt, hou er dan rekening mee dan niemand beter geworden is van in 7 sloten tegelijk lopen. Het kost tijd om goede, waardevolle social media content te ontwikkelen die je met een hoge uploadfrequentie op meerdere kanalen plaatst. Maar, het is zonder twijfel een haalbaar plan. Heb jij zojuist iets als “Nienke, je bent niet goed” tegen je beeldscherm geroepen? Geen zorgen, ik deel 5 tips met je die helpen met consistent content uploaden.

Werk met een contentkalender

De meest effectieve manier om inzichtelijk te krijgen wanneer je op welk medium content wilt plaatsen is door gebruik te maken van een maandelijkse contentkalender. Je hoeft alleen maar je ideeën voor de komende maand kort op te schrijven op de juiste dag, et voila: overzicht. Een contentkalender is het perfecte excuus voor die pastelkleurige markeerstiften waarvan je nog altijd geen échte reden kon bedenken om ze te kopen. Geef ieder medium een eigen kleur en markeer het onderwerp of de titel van de post in de bijbehorende kleur.

Bouw een content backlog op

De stress van last-minute originele content bedenken gun ik niemand. Ervaring leert dat je op die moment allesbehalve creatief bent en je volledig op slot slaat. Op zulke momenten is het heel fijn om een backlog te hebben waar je op terug kunt vallen. In een content backlog verzamel je al je ideeën voor artikelen, posts en andere content die het delen waard is. Als jij onder de douche tot een briljant inzicht komt dan voeg je dat toe aan je backlog. Zo heb je in geval van paniek altijd een verzameling ideeën om op terug te vallen. Ik gebruik voor social media content zelf graag Trello.

Rome is niet in één dag gebouwd (en jouw content imperium ook niet)

De kans is aanzienlijk dat je ooit besloot om (alweer) te gaan sporten of om gezond te eten. Dat heb je toen niet gedaan door rustig te starten, nee, je ging meteen voor 5 dagen per week in de sportschool en geen enkele snacks en calorierijke maaltijden meer. Hoe lang heb je dat ook alweer vol gehouden? Precies. Het werkt hetzelfde met je contentstrategie. Van niets naar alles in één dag is niet vol te houden. Stel prioriteiten en kies één of twee mediums waar je mee start. Denk daarbij aan je potentiële klanten en waar zij te vinden zijn! Als je zelf fan bent van Instagram, maar je doelgroep zit voornamelijk op LinkedIn, begin dan met LinkedIn. Je zult daar sneller resultaten zien en sneller een volgend medium kunnen oppakken.

Stel doelen

Het belangrijkste wat ik je kan meegeven, niet alleen als ondernemer, is om met doelen te werken. Ze geven je een richting, een houvast. Je hebt waarschijnlijk al doelen gesteld voor je onderneming, maar heb je ze ook binnen je contentstrategie? Bepaal per medium wat je wilt bereiken en vergeet niet om dit SMART te formuleren (Jazeker, SMART werkt echt, ze hadden gelijk op school). Werk met doelen voor de komende maand, het komende kwartaal en het komende jaar. De doelen voor de komende maand ondersteunen die van het kwartaal. En die van het kwartaal (verrassend) die van het komende jaar. Zo weet je waar je met je content naartoe wilt, waardoor je ook makkelijker kunt bepalen waar je content over moet gaan.

Werk met series

Je hoeft niet iedere post het wiel opnieuw uit te vinden. Een van de meest gebruikte technieken is het werken met series. Hoe contentseries er in de praktijk uitzien? Als je oplet zal je ze op allerlei kanalen terugvinden, maar op YouTube vallen series altijd op. Denk aan Kringloopkwartier van Boncolor, What I Ate Wednesdays van Anna Saccone en Carpool Karaoke van (TV’s) The Late Late Show with James Corden. Easy does it!

 

 

Laat een reactie achter